Sales – Distributie Technische bijstand

Alphonse Vermote een jonge gewezen professionele Elite wielrenner, organiseert de Verkoop en Distributie van de PowerOval®. Hij is ook verantwoordelijk voor de Technische Ondersteuning en Klanten Service. Alphonse Vermote heeft o.a. een geavanceerde opleiding in fiets-mechanica en fiets-positionering.

Hij is tevens mede-eigenaar en lid van het management team van VITORI, een sport-medisch-technisch center, gevestigd in Zwevegem (Belgium). Alphonse Vermote is de eigenaar van het PowerOval project.

Made in Flanders

“Van concept tot eindproduct”

PowerOval kettingbladen worden geproduceerd door EMINEO, een innovatief R&D en engineering bedrijf, gevestigd in Vlaanderen (Belgium). EMINEO is onze partner voor onze technologische innovaties vanaf het concept tot het eindproduct.

Om hun engineering activiteiten te ondersteunen beschikt EMINEO over state-of-the-art CNC frees en draai werktuigmachines.

De ontwerpers

Lievin Malfait en Gilbert Storme vroegen zich 20 jaar geleden af of niet-circulaire kettingbladen beter zijn dan ronde. De twee Belgische ingenieurs ontwierpen en ontwikkelden het “PowerOval® niet- circulair kettingblad”. Malfait en Storme zijn Masters of Science in Mechanical Engineering. Zij combineren een brede basiskennis met gespecialiseerde praktijkervaring in (bio-)mechanica, engineering, fabricage, CAD ontwerp en mathematische modellering, wat hen toelaat om “Science Based Premium Non-Circular Chainrings” en andere fietsonderdelen te ontwikkelen.

Malfait L., Storme G., en Derdeyn M. zijn de auteurs van wetenschappelijke studies en publicaties over niet-circulaire kettingbladen voor het fietsen.

Zie “Wetenschap“, de referentie lijst.

PowerOval is een spin-off van hun wetenschappelijk werk.